Sparta gostovala u Bužimu

HomeSanski MostLokalne teme

Sparta gostovala u Bužimu

SPARTA Spremno dočekuje novu sezonu

Dva kola prije kraja prvenstva u okviru Prve futsal lige FBiH grupa “2” ekipa iz Bužima, FK Konjodor je i dalje bez poraza, na domaćem parketu pobijedili svoje komšije ekipu iz S.Mosta rezultatom 4:0 (1:0).

Ponovo odlična futsal predstava, koju su nam priredile naše ekipe iz USK-a ali velika šteta što se i dalje utakmice igraju bez prisustva publike.

Domaćini dolaze do ranog vodstva i to u 4′ susreta, kada u vlastitu mrežu golmana Raifija loptu posprema Hotić. Prvo poluvrijeme gledamo odličnu igru obje ekipe i Sanjani stvaraju nekoliko kvalitetnih prilika za postizanje gola, a isto tako posla je imao i golman Akmadžić na drugoj strani.

Brza, tvrda, kvalitetna igra, istinski futsal u prvom dijelu susreta, nekoliko prilika na obje strane ali bez golovo, pa se na odmor odlazi rezultatom 1:0 u korist FK Konjodor.Nakon četiri minute u nastavku susreta, Konjodor povećava vodstvo na 2:0, a strijelac je iskusni Kadić.

Pokušavaju gosti iz S.Mosta parirati ekipi Konjodora ali u vrlo važnom segmentu, a to je fizička sprema igrača, koja nedostaje MNK Sparta odlučuje nastavak susreta.

Sanjani pokušavaju i sa igračem više u igri ali im to ne polazi za nogom, pa iz kontre primaju i treći gol, a ovaj put u listu strijelaca se upisuje A.Ibrišimović za vodstvo 3:0 u 33′ susreta.

Umor i nedostatak fizičke spreme Sanjana se osjeti sve više u nastavku susreta iako je ekipa odlično uigrana, što se tiče tehničkog dijela igre i svakako da naši Sanjani zaslužuju veliki respekt u svojim nastupima, a i odličnim plasmanom na tabeli, gdje trenutno zauzimaju treću poziciju.U 36′ svoj drugi gol postiže odlično raspoloženi A.

Ibrišimović i susret završava rezultatom 4:0 u korist FK Konjodor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0