instant fap

Specijalni intervju: Ibričić iz Turske

Specijalni intervju: Ibričić iz Turske

Ljeto 2008. godine biće upisano zlatnim slovima u povijest Hajduka kao događaj kada je Senijad Ibričić potpisao za “bile”. Upravo, odatle je sve krenulo. Ibro postaje najbolji igrač Prve HN.lige, dobija status legende u Splitu, te ostvaruje inostrani angažman u Lokomotiv iz Moskve. Trenutno igra u Kasimpasi, u jednom klubu u Istanbulu…

Ruska zima mu nije puno odgovarala pa je prešao u Tursku, tačnije Gaziantepspor s kojim je nedavno raskinuo ugovor i skrasio se u istanbulskom prvoligašu Kasimpasi. Mediji u našoj zemlji prenijeli su dosta netačnih informacija u vezi raskida ugovora sa Gaziantepsorom, gdje su navodili da je naš reprezentativac dobio otkaz, no za pravu istinu pitali smo nekadašnju “desetku” Hajduka:

“Gaziantepspor je imao financijskih problema gdje nisu mogli sve pratiti. Nakon par ponuda koje sam dobio, ljudski smo se dogovorili da karijeru nastavim negdje drugo. Nikakav otkaz ili nešto takvo nisam dobio, sve je išlo po dogovoru. Njima se zahvaljuljem na suradnji i mogu reći da mi je tih pola godine provedene u Gaziantepsporu bilo lijepo.” – priča Ibričić u razgovoru za BHFudbal.ba

Za nastavak karijere imao je nekoliko ponuda, ali se ipak odlučio za Kasimpasu.

“Imao sam još 2-3 ponude, ali za Kasimpasu sam se odlučio jer se ovdje radi o jednom super projektu, klub je stvarno dobar i zato sam došao ovamo. Također, jedan od razloga je i trener koji me je još prije godinu dana zvao da dođem kod njega, dok je trenirao Kayserispor. Za sada je sve super,saigrači i Uprava me je odlično primila .Samo da se ovako nastavi…” – govori Ibro.

Završni dio priprema za nastavak sezone nogometaši Kasimpase odradili su u Antaliji. Narednog petka očekuje ih nastavak prvenstva i utakmica protiv Galatasaraya kojem je Ibro već ‘zabijao’.

“Osjećam se dosta spremno jer 10 dana imali smo odmora, tako da sad u Antaliji samo to dopunjavamo i da što spremnije uđemo u nastavak sezone. Kad smo kod utakmice sa Galatasarayom, daj Bože da se opet isto ponovi i da zabijem pogodak, ali najbitnije je da mi kao tim odigramo dobru utakmicu i da napravimo pozitivan rezultat.”

Prije dolaska u Tursku, Ibro je igrao u Rusiji. Različite kulture,različiti stilovi života, no nas je zanimalo gdje se bolje igra fudbal? “Iskreno rečeno u svakom smislu mi je puno ljepše u Turskoj. Liga je baš dobra, ljudi su susretljivi i puno mi je lakše za privatan život sa suprugom i kćerkom u Turskoj. Zato ovaj odabir smatram ispravnim što se tiče dolaska ovamo.”

Svoju najveću slavu doživio je u Hajduku. Neopisiva je ta ljubav Splićana koju posjeduju prema Ibričiću. Želi da se jednog dana vrati i završi karijeru u Hajduku.

“To što sam tamo doživio je ono što me čini posebnim, jer takvo nešto se može samo sanjati, a ja sam to imao tamo. Zahvalan sam Hajduku, Torcidi, svim navijačima i građanima Dalmacije. Bit ću im zahvalan čitav svoj život za sve ono što su učinili za mene. A, upravo zbog toga i planiram se vratiti u Hajduk i tu završiti karijeru.” – otkriva nam Ibričić.

Raduje se svakom reprezentativnom okupljanju.

“Svi jedva čekamo okupljanje i da se ponovo vidimo sa kolegama iz repreezntacije. Protiv Slovenije očekujem pobjedu kako zbog nas, tako i zbog naših navijača. Protiv Grčke nas čeka jedna teška utakmica, jer sa ta tri boda bili bismo u velikoj prednosti. Naravno, ne treba podcijeniti Grke. Oni su uvijek opasni, ali vjerujem u povoljan rezultat jer mislim da imamo vrhunsku generaciju odličnih igrača. Sve se poklopilo kako treba i vjerujem da možemo ako Bog da do Brazila.”

U Sanskom Mostu nedavno je otvorio sportsko-rekreativni centar. U planu i pokretanje škole fudbala za omladinu u Sani.

“U Sanskom Mostu sam odrastao, moja familija dole živi i sa njima sam došao na ideju da to napravimo, jer ima dosta omladine i šteta bi bilo to ne uraditi. Planiram u budućnosti, ako sve bude kako treba, početi sa školom fudbala.” – priča nam popularni “Trupko”, kako ga zovu u Sani.

Dodajmo još to da je Senijad Ibričić u novom klubu zadužio dres sa brojem 28, koji ima svoje značenje. Naime, od njegovih 5 favorita svi su bili zauzeti, pa se je odlučio za broj 28 jer trenutno ima 28 godina, a i kad sabereš 2+8 dobiješ 10, a to je Ibrin najdraži broj.

bhfudbal.ba

KOMENTARI