instant fap

Spektakularna pljačka u Italiji: Lopovi odnijeli 2 miliona eura

Spektakularna pljačka u Italiji: Lopovi odnijeli 2 miliona eura

Jedna kriminalna grupa izvela je u ponedjeljak spektakularan napad s kalašnjikovima na blindirano vozilo za prevoz novca blokiravši autoput na sjeveru Italije nekoliko sati, izvjestili su mediji.
Prema prvim procjenama, radi se o deset miliona eura, među kojim je bilo i zlatnih poluga, dok jedan zvaničnik firme za prevoz novca tvrdi da je brojka pretjerana i da prisustvo zlatnih poluga nije provjereno.

Kriminalna grupa od desetak osoba pratila je dva blindirana vozila na autoputu koji povezuje Milano i Como.

Dvadesetak kilometara prije Milana, kriminalci su postavili kamion preko ceste, zapalili ga i tako zaustavili promet iza dva blindirana vozila. Drugi kamion se zaustavio ispred blindiranih vozila, blokirao autoput i prisilio vozače blindiranih vozila da se zaustave.

Kriminalci su zatim počeli da pucaju iz pušaka na vozilo s novcem i postavili ispod vozila zapaljivi materijal kako bi čuvare uvjerili da su zapalili vozilo.

Čuvari su izašli iz vozila, pljačkaši su ispraznili vozilo u kojem je bila najveća količina novca, a zatim su pobjegli s tri vozila.

Ova vozila su kasnije pronađena pored autoputa gdje su kriminalci parkirali druga vozila.

– U ovom trenutku nismo u mogućnosti govoriti o kojoj količini novca se radi ali je apsolutno pretjerana suma od 10 miliona eura – izjavio je za agenciju Ansa Marco Melatti, zvaničnik medijske grupe Battistoli, vlasnik dvaju blindiranih vozila.

– Moguće je da su bila dva miliona eura, a mora se još provjeriti da li je bilo zlatnih poluga – dodao je on.

KOMENTARI