instant fap
NaslovnicaUncategorized

Špijunske snimke novog Golfa limenoga poda i krova

Špijunske snimke novog Golfa limenoga poda i krova

Ova videosnimka ispod koja je snimljena na stazi Nirburgring u Njemačkoj prikazuje finalno testiranje nanovije generacije Golfa GTI kojega će pokretati 2.0-litarski turbo benzinac od čak 264 KS.

Prema pisanju britanskog Autocara, ovaj model bazira se na MQB platformi (Modular Transverse Matrix) koja se, osim u Golfu, koristi i kod novog modela Audija A3. Naime, ova “dugoročna arhitektura”, kako je opisuju, je dovoljno fleksibilna da može poduprijeti i mala vozila kao što je Pollo i velika poput Passata. Osim toga, ova platforma omogućava Volkswagenu da, barem u teoriji, proizvodi više vozila različitijih vrsta, ali uz smanjene troškove.

Platforma je znatno lakša od postojeće arhitekture u Volkswagenovim automobilima, što znači da će i ova verzija GTI-a biti lakša. Za razliku od prijašnjih Golfova, ovaj Golf će imati i lakšu karoseriju jer su inženjeri prilikom konstruiranja krova i poda automobila koristili aluminij.

Očekuje se da će ovaj rasni GTI biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu u rujnu ove godine, a na tržištu ga možemo očekivati 2013.

Iako će mnoge zanimati kako izgleda, prave znalce zanimat će kako zvuči novi Golf GTI. Pogledajte (i oslušnite) video: