Spomenik Bate Živojinovića u opancima razljutio javnost: Statua čovjeku koji čeka Batu

HomeVijestiRegion

Spomenik Bate Živojinovića u opancima razljutio javnost: Statua čovjeku koji čeka Batu

Pahor prvi put posjetio džamiju: Ponosan sam što je ovaj objekat u Sloveniji

Glumac Velimir Bata Živojinović dobio je spomenik u Beogradu, ali korisnici društvenih mreža nisu zadovoljni kako legendarni Valter na kraju izgleda.

Rad vajara Ranka Đankovića izrađen je u prirodnoj veličini i predstavlja Batu Živojinovića (1933-2016) u srpskoj narodnoj nošnji kako sjedi na klupi. Spomenik je svečano otvoren u petak, tokom obilježavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Spomenik je izazvao buru na društvenim mrežama, a “najglasniji” su bili tviteraši koji su, osim čuđenja, navodili na koga im spomenik Valteru nalikuje, njemu ili nekom fiktivnom liku ili nekoj poznatoj ličnosti.

“Jeste li sigurni da je ovo Bata Živojinović? Ja bih se zakleo da je ovo neki random čovjek. Sramota!”, “‘Spomenik’ Bati Živojinoviću… izliven u opancima, a ne gorostas našeg glumišta, u punom sjaju… pa kako vas nije bar malo sramota”.

Drugi tviteraš smatra da spomenik izgleda kao da ga je radilo više ljudi odvojeno te sve to spojili u cjelinu.

“Kao da mu je neko pravio bistu, neko drugi noge, a neko treći sve to zalemio”. Na se nadovezao još jedan tviteraš sa rečenicom kako spomenik Bati više liči na Miloša Šestića, bivšeg proslavljenog fudbalera Crvene zvezde.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0