instant fap

Sportski spektakl u Sanskom Mostu

Klub borilačkih sportova „Sana 2004“ iz Sanskog Mosta organizuje još jedan veliki sportski događaj.

naslovAthletic Body Workout

http://inmedia.ba/wp-content/uploads/2012/12/naslov.jpg” width=”600” height=”341” />

 

U subotu, 29. decembra, u Gradskoj dvorani sa početkom u 20 sati će se održati „Grand prix 8“ u kikboxu. Radi se o do sada najvećem kikboxing turniru održanom u ovom gradu, a gledaoci će imati priliku uživati u devet borbi. Nastupiće osam vrhunskih boraca u kategoriji do 67 kg, a pored domaćeg takmičara Albina Fajkovića još učestvuju: Enko Alić i Rasim Bašić iz Sarajeva, Dino Kurjaković iz Bihaća, Zoran Milanović iz Prijedora, Haris Muratović iz Tuzle i Banjalučani Marinko Matičić i Jelenko Osmančević.

Nagradni fond je 5.000 KM, za svaku pobjedu borac dobija 200 KM, dok nagrada za prvo mjesto iznosi 2.000, a drugo 1.000 KM. Sve mečeve će suditi međunarodne sudije. Treba istaći da će biti održana i dva revijalna meča. U uvodnoj borbi u kategoriji do 71 kg, koja se slobodno može nazvati i borba večeri, bivši evropski prvak Sanjanin Senad Ikanović će se sastati Ahmetom Hamaidijem iz Egipta.

U drugoj revijalnoj borbi u kategoriji do 75 kg će Haris Kurbegović iz Sanskog Mosta, koji iza sebe ima 15 profesionalnih borbi, rukavice ukrstiti sa Ivanom Šaćićem iz Prijedora. Kako nas je upoznao Mirnes Topić, jedan od organizatora predstojećeg sportskog spektakla u Sanskom Mostu, zbog izuzetno velikih troškova organizacije se moralo ići sa cijenom ulaznice od 10 KM.

On naglašava da će ljubitelji sporta imati razumjevanja za ovakvu odluku, te da ne sumnja da će Gradska dvorana i ovaj put biti ispunjena do posljednjeg mjesta. „ Nadam se da će dvorana biti pretijesna da primi sve one koji žele da uživaju u ovom spektaklu, a siguran sam da ćemo se na kraju svi zajedno radovati pobjedama naših boraca“, naglasio je Topić.
Danas se sa sanskim kikbokserima sastao i načelnik općine Sanski Moist, dr. Mustafa Avdagić, koji je obećao pomoć oko organizacije ovog velikog sportskog događaja u našem gradu.

mirnes grand prix1

KOMENTARI