SPREMITE SE: Stiže nam snijeg!

HomeVijestiBiH

SPREMITE SE: Stiže nam snijeg!

U četvrtak na planinama susnježica ili snijeg, u nižim predjelima kiša

Prvi dani 2019. godine će, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, biti sniježni, a padavine su najavljene tokom čitave predstojeće sedmice.

Tokom noći na četvrtak u Bosni će padati samo slab snijeg. Slab snijeg i na sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine prolazna kiša sredinom dana”, kažu prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U četvrtak, 3.01.2019., u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. U Hercegovini uglavnom vedro. Oblačno sa slabim snijegom na sjeveru Hercegovine.

“Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C”, navodi se u prognozi.

U petak, 4.01.2019., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini većinom vedro. Oblačno na sjeveru Hercegovine.

“Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu zemlje do -1°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C”, prognozira se.

U subotu, 5.01.2019., u Bosni oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini djelomično vedro.

“Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C”, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0