Srbijanski medij osudio skandaloznu objavu FK Laktaši: Bruka i idiotizam kluba iz RS

HomeVijestiBiH

Srbijanski medij osudio skandaloznu objavu FK Laktaši: Bruka i idiotizam kluba iz RS

Vučić pred kamerama očitao lekciju gradonačelniku Niša

Javnost u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji ostala je zgrožena jučerašnjom objavom fudbalskog kluba Laktaši uoči gostovanja ove ekipe u Bijeljini.

Njih ovog vikenda očekuje utakmica 15. kola Prve lige RS, a snage će odmjeriti sa Radnikom.

Meč su najavili plakatom koji je inspirisan ratnim zločincem Željkom Raznatovićem Arkanom i poznatom fotografijom sa zloglasnom brigadom “Tigrovi” kojom je on komandovao.

Ova paravojna formacija napravila je pokolj po ulasku u Bijeljinu. Arkan je kasnije ubijen, a niko od tzv. “Tigrova” nikada nije kažnjen za stravične i monstruozne zločine nad nesrpskim civilnim stanovništvom.

Na slici na kojoj zločinci drže puške, umjesto njihovih su ubačene glave aktuelnih igrača Laktaša, a u vrhu slike piše: “Pravac Bijeljina! Boris Ostojić (inače fudbaler ove ekipe), komandant Garde”.

Ovaj skandalozni i sramotni potez kluba iz okoline Banja Luke osudila je većina bh. i hrvatskih medija, ali i neki srbijanski mediji poput Telegrafa.

Kolege sa ovog portala potez administratora FK Laktaši okarakterisali su “brukom” i “kriminalnom montažom”:

Odgovorni za ovaj idiotizam su u nekom trenutku shvatili da su potpuno skrenuli sa puta sporta i otišli u neku sasvim drugu mračnu krajnost kada su sebi dozvolili da na ovaj način najave utakmicu.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0