Srebrenica: I iz SDA podržali Ćamila Durakovića za načelničkog kandidata

HomeVijestiBiH

Srebrenica: I iz SDA podržali Ćamila Durakovića za načelničkog kandidata

Bez knjižica ostaje 280 bošnjačkih đaka u Srebrenici

Općinski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica na današnjem sastanku Izvršnog odbora podržao je prijedlog koalicije probošnjačkih političkih partija da sadašnji načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković bude jedini kandidat za načelnika na narednim lokalnim izborima.

SDA je bila razumna, imajući u vidu da je dosta žrtava dalo život za Srebrenicu i nismo mogli da dovedemo u pitanje pobjedu Bošnjaka. Predložio sam Ćamila Durakovića kao jedinog kandidata na naredne izbore”, izjavio je zaFenu Hamdija Fejzić, potpredsjednik Skupštine Općine Srebrenica i predsjednik OO SDA Srebrenica.

Duraković je rekao da ga ohrabruje podrška.

“Raduje me da ćemo zajednički raditi kako bismo što više animirali ljude da izađu na izbore, jer imamo male šanse. U narednom periodu treba dosta raditi da bismo pobijedili, što nam je namjera svima”, rekao je Feni Duraković.

Socijaldemokratska partija BiH ranije je podržala sadašnjeg načelnika Općine Srebrenica Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata.

Mi smo prvi dali podršku načelniku Durakoviću. Ja sam za bolju budućnost i suživot”, kazao je Feni Hakija Meholjić, član Predsjedništva SDP BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0