instant fap

Srebreničanin Tahir Zukić dobitnik velikog priznanja u Bowling Greenu

Srebreničanin Tahir Zukić dobitnik velikog priznanja u Bowling Greenu

U Sjedinjene Američke Države je stigao sa dvoje maloljetne djece, suprugom i praznih džepova – bez novca, bez ičeg. A danas…

Privredna komora Bowling Green Area održala je tradicionalnu godišnju dodjelu Nagrada za izvrsnost (Excellence Awards) u Muzeju Corvette. Nagrade se dodjeljuju lokalnim poslovnim liderima i mladim profesionalcima čiji rad i zalaganje prepoznaje cijela zajednica.

image

Među dobitnicima ovogodišnjih nagrada je Tahir Zukić, vlasnik prijevozničke kompanije Taz Trucking u Bowling Greenu (Kentucky), koji je proglašen Osobom godine za mala preduzeća.

Zukić je svoj posao u Bowling Greenu od početka gradio kao migrant iz Bosne i Hercegovine, početkom 2000-ih.

– Biznis sam počeo sa jednim kamionom 2003. godine, firmu sam otvorio 2004., a danas Taz Trucking ima više od 120 kamiona. U Sjedinjene Američke Države sam stigao sa dvoje maloljetne djece, suprugom i praznih džepova – bez novca, bez ičeg. Uspjeh koji sam ostvario može se desiti samo u Americi, naročito u Bowling Greenu, istakao je Zukić.

image

Tahir Zukić, rodom iz Srebrenice, 1991. je upisao fakultet u Zagreb. S obzirom na agresiju na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine, upisani studij nije ni započeo studirati te je ubrzo otišao u Njemačku, dok su roditelji ostali u rodnoj Srebrenici. U Njemačkoj je radio na baušteli i piceriji. Povratak u Srebrenicu neposredno nakon rata nije bio moguć, sa obrazloženjem da “ne može doći jer je to Republika Srpska”. Naposljetku se uspio vratiti, ali život u Bosni i Hercegovini nije bio ono što je zamišljao. Nije se uklapao u društvo, pa je odlučio otići u Sjedinjene Američke Države. Iako je bilo jako teško u početku, sudeći po uspjehu koji je ostvario i priznanju za isti, možemo zaključiti da je Tahir Zukić uspio! Kompletnu životnu priču ovog uspješnog Bosanca možete čitati ovdje.

KOMENTARI