SREBRNA BAJKA Cilj nam je obradovati svako dijete

Homeinmedia danas

SREBRNA BAJKA Cilj nam je obradovati svako dijete

“Naše je samo ono što poklonimo drugima”

Peta po redu “Srebrna bajka” započela ove godine u Ključu.

Krenuli smo od djece iz udruženje” Lejla “jer su nam jako bitni! Ova godina nam i nije donijela mnogo lijepih priča, samim tim je naša bajka dobila ove godine još veći značaj.

Obuhvatiti ćemo sve škole na području našeg grada. Obradovaćemo svu djecu mlađeg uzrasta u školama kao i svu djecu svi područnih škola. Cilj nam je doći skoro do svakog djeteta. Ukoliko poznajete porodicu s djecom koju niko nije obradovao možete nam pisati u PP.

Naš mobilni tim će odvesti paketiće do djece koja ne idu u školu jer će školska biti obuhvaćena. Cilj nam je obradovati što veći broj djece.

Kao sve prethodne godine, Srebrenu bajku su pokrenuli naši Amela Bešić i njen brat Haris Sinanović s velikim brojem svojih a ujedno i naših prijatelja iz cijele BiH, a koji žive u St.Louisu.

Sve ovo govori koliko god dugo naši Bosanci i Hercegovci živjeli u svijetu van svoje zemlje koliko dišu za sve ovo ovdje.

Ujedno i ove godine su s nama i djeca vijeća učenika MSŠ Sanski Most, s akcijom jedan slatkis jedno dijete. Mi ćemo vam se svima zahvaliti s mnogo slika i sretnih trenutaka

Ujedno djeca “Nade” su uključena u organizaciju paketića za svoje vršnjake.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: