instant fap

Srednjoškolci iz BiH stižu u Prag

Srednjoškolci iz BiH stižu u Prag

Pobjednici konkursa za najbolji rad na temu “Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu” će biti gosti Ambasade BiH u glavnom češkom gradu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu raspisala je konkurs za literarni rad na temu “Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu”. Pravo učešća u konkursu imali su učenici srednjih škola Bosne i Hercegovine, a nakon više od 500 prijavljenih radova, osoblje Ambasade na čelu sa ambasadoricom Martinom Mlinarević izabralo je najbolje.

Pobjednici konkursa su Matea ZorićSumeja BuljugijaMilica BorovčaninDžan HaračićBenjaminŠačićKanita Arnautović Mihaela Jerkić.

Pomenuti učesnici iz BiH će kao gosti Ambasade BiH boraviti u Pragu od 16. do 21. augusta 2021. godine.

 Dolaze nam sjajna lica iz Bugojna, Sanskog Mosta, Gruda, Sarajeva i Sokoca, najavila je ambasadorica Mlinarević putem svog Twitter naloga.

Osim gore navedenih, i radovi drugih učenika oduševili su žiri i našli se u finalu. Ambasadorica Mlinarević odlučila je raditi na tome da i drugu grupu dovede u Prag u zimskom periodu, a o tome ćete biti naknadno informisani.

– Ponosna sam na sve vaše radove i sve vas, i oni koji niste među ovim imenima, imali ste odlične tekstove, koji su ježili kožu i učinili me sretnom da postojite. Sve ćemo ih u neko skoro vrijeme okupiti i objaviti na jednom mjestu. Učinili ste našu zemlju velikom. Oslikali svojim riječima ono najbolje u njoj. I ne to nisu nezamjenjive prirodne ljepote, nego upravo vi, mladosti, velika i jaka.

Ne dajte da vam uzmu sjaj i snagu. Ta zemlja vama pripada! Ne dajte da ikada dijele naše pejzaže i povijest, da vas uvjere da samo zato jer je nešto “tamo”, da nije vaše. Vaša je zemlja na svakom njezinom milimetru, baš kao i u vašim tekstovima i to je ono najljepše što sam pročitala, poruka je koju je Martina Mlinarević uputila bosanskohercegovačkoj omladini.

KOMENTARI