instant fap

Sredstva za liječenje Karić Azrudina

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uspješno realizirala humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Karić Azrudina.

Azrudin je demobilisani borac AR BiH, rođen 1967. godine u Zenici. Do izbijanja rata živio je u jednom selu kod Busovače. Bio je aktivni učesnik organiziranja pokreta otpora agresiji u svom kraju, a iz rata je izašao sa mnoštvom rana koje su dodatno narušile njegovo zdravlje.

Već nekoliko godina Azrudina poznajemo kao skromnog i tihog čovjeka. Živi sam, trenutno nastanjen u Sanskom Mostu.Bez zaposlenja je i bez bilo kakve druge imovine. Preživljava od fizičkog rada na dnevnicu, kojeg je također sve manje.

Krajem marta 2012. godine doktori u sanskoj Općoj bolnici su mu ustanovili teško proširenje vena na obje noge, te početak tromboze na lijevoj podkoljenici. Preporučeno mu je strogo mirovanje i hitno liječenje u bolnici u Sarajevu.

Pošto ovaj skromni čovjek nema zdravstvenog osiguranja niti novaca za liječenje, mi smo kroz ovu humanitarnu akciju odlučili pomoći našem sugrađaninu, što smo, hvala Bogu, i uspjeli.

Azrudin je prije nekoliko dana u Sarajevu operisao jednu nogu, a pošto nije u stanju da sebi plati smještaj u kojem će boraviti, pronašli smo sredstva s kojima ćemo za naredna dva mjeseca riješti njegovo stambeno stanje. Nakon toga, Azrudin bi treba operisati i drugu nogu, za što je također novac obezbijeđen.

Liječenje Azrudina će koštati nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, a uz dovu Uzvišenom Allahu da Azrudina izliječi, mi se ovom prilikom posebno zahvaljujemo Medžlisu IZ-a Sanski Most i administraciji stranice www.n-um.com, koji su dali veliki doprinos u okončanju ove plemenite i humanitarne akcije.

(Drihem.org)

KOMENTARI