instant fap

Šta muškarac misli kada ženi kaže; “seksi si”, “slatka si” ili “lijepa si”…

Šta muškarac misli kada ženi kaže; “seksi si”, “slatka si” ili “lijepa si”…

Žene su analitičarke po prirodi, muškarci baš i ne, barem kada su veze u pitanju. Rekli bismo da su muškarci mnogo jednostavniji, odnosno, rijetko daju dvoznačne izjave osobama suprotnog spola.

Ipak, ako ste se pitale krije li se išta iza njegove izjave da ste “seksi”, “slatka” ili “lijepa”, evo odgovora…

“Slatka si”

Žena kojoj muškarac uputi kompliment: “Slatka si!”, zasigurno će to češće dočekati “na nož” nego to shvatiti kao kompliment.

Jer, žena se voli osjećati privlačnom i zavodljivom pa ovaj kompliment u njenim ušima može zazvučati loše. Žena će nerijetko pomisliti kako je ta izjava u rangu one: “Nisi ti kriva što nam ne ide, možemo ostati prijatelji”.

Ipak, muškarac s ovim komplilmentom želi ženi poručiti da je svjestan njenog suzdržanog temperamenta. To znači da najvjerovatnije ona neće zaokupiti pažnju svih muškaraca u nekom klubu, ali ne zato jer ne može već zato jer ne želi.

“Slatkice” se najčešće ne moraju jako truditi da nekoga osvoje, a najčešće ih karakterizira mladoliki izgled.

“Seksi si”

Ženi se može činiti da je ova izjava nabolji kompliment koju joj muškarac može izreći. U muškarčevim očima, seksi žena je ona koja i sama zna da je seksi, i osim svojim izgledom i naglašenim fizičkim atributima, ona će muškarca osvojiti svojim samopuzdanjem.

Muškarcu će “seksi” žena biti i ona koja lako može osvojiti svojom inteligencijom, baš kao i ona u kratkoj suknjici i štiklama.

“Lijepa si”

Iako se može činiti da se muškarac misli na fizički izgled, on ženi ovom izjavom poručuje mnogo više. Iza ovog komplimenta krije se nešto dublje. Gleda u dubinu njenog karaktera i pojave u globalu i pritom “lijepa si” ima sasvim drugu dimenziju.
Lijepa žena za muškarca je žena kojoj se divi i koju želi imati na duge staze. Lijepa žena u očima muškarca je i “slatka” i “seksi” i ima sve one kvalitete koje muškarac traži za svoju odabranicu. Kada drugi put čujete ovaj kompliment, nemojte muškarca optužiti da vas gleda samo fizički, jer je to, ako ovo izgovara, daleko od istine.

 

KOMENTARI