Šta stvarno znači kada vas svrbi lijevi ili desni dlan?

HomeMagazin

Šta stvarno znači kada vas svrbi lijevi ili desni dlan?

Pesimizam u kasnijim godinama može prouzrokavati demenciju, naučite biti pozitivni

Većina osoba je čula da se svrab na dlanovima povezuje od davnina sa davanjem i primanjem novca. Prema narodnom vjerovanju, ukoliko vas zasvrbi lijevi dlan, sigurno ćete dobiti neki novac, a ukoliko vas svrbi desni, daćete novac.

Sujevjerje je drugačije i zavisi koji vas dlan svrbi. Ono kaže da je svrab vezan za novčani dobitak i, u zavisnosti od lijevog ili desnog dlana, vi ćete dobiti ili izgubiti novac. Ako je desni dlan, onda ćete dobiti novac, dok lijevi označava trošak.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor vjerovanja, piše najzena.rs

Kaže se da ne valja češati lijevi dlan ukoliko svrbi, već da treba dlan da trljate o kosu i kažete: “Koliko dlaka, toliko para”, kako biste dobili što više novca.

Postoje i medicinska objašnjenja koja kažu da je svrab povezan sa energijom u vašim rukama. Lijeva ruka označava mogućnost, dok desna aktivnost. Lijeva ruka znači da će vam se nešto pojaviti u životu i za to ćete morati da date novac. Desna ruka je aktivna i ako vas svrbi, onda energija u stvari izlazi i zamjenjuje se novcem koji dolazi.

Da bi vas dlan manje svrbio treba da ga protrljate o neku drvenu površinu. Energija će se tada prenijeti na drvo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0