instant fap

Šta sve krivo radite pred laptopom?

Loše držanje izbaciće tijelo iz ravnoteže. Određene mišiće pretjerano, a druge gotovo uopće i ne koristimo, zbog čega će zakržljati, što dodatno šteti kralježnici.

I laptop je stoga opasan. Prije svega, jer nas tjera da gledamo prema dolje, dok ekran mora biti ispred nas i pritom ne smijemo zaroniti glavom prema njemu. Prije nego počnete koristiti laptop, ispod njega stavite knjige ili stare časopise, sve dok vam ekran ne bude u nivou očiju. I kupite zasebnu tipkovnicu. U svakom slučaju, najmanje što trebate učiniti je kupiti miša i ne koristiti ugrađeni touch pad, jer njegovo korištenje također može dovesti do bolova u leđima, upozoravaju liječnici.

Duže korištenje laptopa, čak i za stolom, treba zabraniti jer uzrokuje loše držanje te bolove u leđima i vratu, kažu fizioterapeuti.
Ljekari objašnjavaju da bi se kralježnica ispravno zakrivila, stopala moraju biti znatno niže od kukova, a to znači da trebaju biti na podu.

Ako radite na laptopu ležeći, istina je da položaj na trbuhu, kada smo oslonjeni na podlaktice, godi kralježnici jer je u položaju ekstenzije. Istraživanja kažu da kralježnička moždina nije pod velikim opterećenjem, ali nije poželjno dugo zauzimati taj položaj. Ponekad možemo još stvoriti probleme s kralježnicom ako smo u dugotrajnim prisilnim položajima, osobito ako su prisutni problemi s kralježnicom.

KOMENTARI