instant fap

Šta sve (ne)znate o muškom orgazmu?

Orgazam produžava životni vijek, a na vrhuncu seksualne moći može da traje i do 30 sekundi, ali isto kao i žene i muškarci mogu da glume da su doživjeli vrhunac…

Muškarci koji dožive najmanje dva orgazma nedjeljno imaju dvostruko veće šanse da žive duže od prosjeka, potvrdila su istraživanja. Osim što smanjuju stres i poboljšavaju fizičko i psihičko zdravlje, naučnici tvrde da 100 orgazama godišnje smanjuje smrtnost za 50 posto i produžava život za tri do osam godina.

I on može da glumi
To da muškarci ne mogu da glume orgazam, samo je mit. Ejakulacija i orgazam su dvije različite stvari, a moguće je da muškarci dožive vrhunac i bez izbacivanja sperme. Ejakulacija je posljedica gomilanja seksualnog uzbuđenja koje uzrokuju zatezanje mišića oko žlijezda prostate. To zatezanje i opuštanje mišića izaziva izbacivanje sperme.

Seksualna napetost izaziva grčenje lica
Različite vrste nerava u kičmi kontrolišu orgazam. Kako se seksualna napetost skuplja tako muškarci osjećaju ritmičko zatezanje i opuštanje mišića karlice što objašnjava grčenje mišića lica i ispuštanje zvukova. Do toga ne mora svaki put da dođe u isto vrijeme s ejakulacijom.

Na vrhuncu seksualne snage orgazam može da traje i po 30 sekundi
Muškarci seksualni vrhunac dosežu početkom 20-ih. Tada je njihova želja najveća, a orgazmi najintenzivniji. U tom razdoblju mogu da imaju seks i po nekoliko puta na dan, a orgazam može da im traje i do 30 sekundi.

Orgazam može izazvati gubitak pamćenja
Preintenzivan orgazam kod jačeg pola može izazvati prolaznu globalnu amneziju odnosno privremeni gubitak pamćenja. Intenzivan orgazam povećava pritisak u mozgu i izaziva gubitak pamćenja koji može trajati od 12 do 24 sata.

Ako zaspi odmah nakon seksa, kriva je genetika
Nakon seksa muškarcu treba samo pet minuta da zaspi, dok pripadnicama ljepšeg pola treba 20 do 30 minuta. Razlog za to krije se u hormonu oksitocinu koji je odgovoran za erekciju i ejakulaciju. Tokom seksa njegov nivo se povećava, a posljedica je pospanost i umor. Žene to ne pogađa jer i u stanju mirovanja imaju više nivoe oksitocina nego muškarci, piše 24 sata.
Izvor: S media

KOMENTARI