Stabilna situacija na području Sanskog Mosta

HomeLokalne temeSanski Most

Stabilna situacija na području Sanskog Mosta

Bazenima, wellness i spa centrima u Federaciji BiH dozvoljen rad od 30. maja

Situacija na području Sanskog Mosta, nakon što su prošle sedmice zabilježena prva četiri slučaja oboljelih od koronavirusa, trenutno je stabilna i pod kontrolom.

Ovo je zaključeno na danas održanoj sjednici Štaba Civilne zaštite Sanski Most. Testovi osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima negativni su na koronavirus, što je pozitivna vijest.

Testirana se nastavljaju i dalje, pa je tako jučer uzeto 15 brisova od osoba kod kojih postoji sumnja na kovid 19. Istaknuto je kako su u protekloj sedmici okončane sve aktivnosti oko dezinfekcije svih sanskih mjesnih zajednica i naseljenih mjesta.

Humanitarna pomoć stiže do svih kojima je potrebna, a raspolaže se dovoljnim količinama zaštitne opreme koja je nabavljena u proteklom periodu. Tokom prvomajskih praznika pripadnici policije su izdali 12 prekršajnih naloga osobama koje nisu poštovale naredbe o higijensko sanitarnim mjerama ili su kršile naredbe o ograničenju kretanja.

Danas je istaknuto kako se, obzirom na početak rada malih radnji i obrta, neophodno pridržavati propisanih mjera i protokola.

Na danas održanoj sjednici razmatrala se i mogućnost da se odobri ponovno pokretanje gradske pijace te je istaknuto kako će se to vjerovatno brzo i dogoditi pod uslovom da se i tamo striktno obezbjede potrebne higijensko sanitarne mjere.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: