Stanovnici sela kod Fojnice srušili trošnu kuću i izgradili novu svom komšiji

HomeVijestiBiH

Stanovnici sela kod Fojnice srušili trošnu kuću i izgradili novu svom komšiji

Deutsche Welle: Stvara se psihologija straha u Bosni i Hercegovini

Stanovnici sela Vukeljići kod Fojnice izgradili su potpuno novu kuću komšiji Muharemu Ibreljiću. Trošna kuća u kojoj je Ibreljić ranije živio u posve nehumanim uvjetima je srušena.

Kako su naveli na Facebook stranici “Vukeljići”, očekuju da će kuća biti gotova za četiri dana. Potrebno je još da se postave sanitarije u kupatilu i da se završna fasada spusti.

– Svakog sata očekujemo telefonski poziv da je kamion sa namještajem iz Njemačke ušao u BiH, kojeg će iz Kaćuna besplatno u Vukeljiće da doveze Semir Vuković. Ako Bog da, plan nam je da u petak 26. avgusta Muharemovu kuću čilimima zastremo i namještaj postavimo – naveli su na Facebooku.

“Prije nego što smo donijeli odluku da srušimo trošnu kuću našem komšiji Muharemu Ibreljiću, tad nam je nijet bio da nova bude sagrađena, opremljena i useljiva do našeg tradicionalnog Mevluda (za dva mjeseca). Allah dž.š. i mnogo dobrih ljudi sa sve četiri strane svijeta je bilo uz nas i sve je u rekordnom vremenu završeno. Svi majstori, radnici i sav građevinski materijal utrošen do danas je plačen. Mevlud u Vukeljićima je za pet dana, a nama su još preostala četiri radna dana da se sanitarija u kupatilu postavi i završna fasada spusti. Svakog sata očekujemo telefonski poziv da je kamion sa namještajem iz Njemačke ušao u BiH, kojeg će iz Kaćuna besplatno u Vukeljiće da doveze Semir Vuković. Ako Bog da, plan nam je da u petak 26. avgusta Muharemovu kuću čilimima zastremo i namještaj postavimo. Ukoliko još ima onih koji su u mogućnosti i žele pomoći da u naredna dva tri dana Muharemova kuća dobije nove karniše, zavjese, posteljinu i još nekih sitnih kućanskih aparata, mogu se javiti.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0