instant fap

Statistika pokazuje koliko je Messi ove sezone bolji od Ronalda

Statistika pokazuje koliko je Messi ove sezone bolji od Ronalda

Lionel Messi ove sezone pruža nevjerovatne partije u dresu Barcelone koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka.

Katalonski klub je prošle sezone osvojio duplu krunu u Španiji, no ove sezone im je prva želja Liga prvaka. Kada je Messi raspoložen onda je jasno da je Barca veliki favorit, a Argentinac ove sezone zaista pruže odlične partije u dresu katalonskog kluba.

Vječna dilema će uvijek biti oko toga da li je bolji Messi ili Cristiano Ronaldo, te će ta tema uvijek biti aktuelna. Međutim, ove sezone Messi je daleko ispred igrača Juventusa u svim segmentima statistike. Argentinac je bio bolji u tom polju i prošle sezone i to poprilično.

Naime, u dosadašnjem dijelu sezone Messi je dao 29 golova u svim takmičenjima, a Ronaldo 17. U asistencijama Messi ima prednost 14-7, a u ključnim dodavanjima čak 89:44. Što se tiče driblinga i to je na strani Messija i to više od očekivanog.

Messi ima trenutno 96 uspješnih driblinga, a Ronaldo svega 33. Također, Messi je u dosadašnjem dijelu sezone 13 puta bio igrač utakmice, a Ronaldo sedam. Uz to treba dodati i činjenicu da je Messi tri sedmice bio van terena zbog povrede.KOMENTARI