instant fap

Stevanović, ipak, potrebniji mladoj selekciji BiH

Safet Sušić je odlučio da ipak prepusti mladog Stevanovića selektoru U21 rima Vladi Jagodiću, kojem je ovaj igrač ipak potrebniji, s obzirom da naše mladiće očekuje utakmica protiv Grčke • Sušić vraća Ibričića, Misimovića, Medunjanina, a poziv ponovo ide i Vršajeviću

Miroslav Stevanović, prvo ime bh. reprezentacije u prijateljskom susretu protiv Velsa, ipak neće početi kvalifikacije za SP u dresu A selekcije.
Naime, veznjak Vojvodine biće na raspolaganju selektoru U21 tima Vladi Jagodiću, čiju ekipu očekuju utakmice protiv Grčke i Njemačke na Koševu.

Stevanović trebao početi

“Stevanovića prepuštam Jagodiću”, kaže nam Sušić, koji će uz ovog odličnog veznjaka, selektoru mladog tima prepustiti i Muhameda Bešića, s tim što će zadržati Adnana Zahirovića.
“red je da Stevanović odigra ove posljednje utakmice za mladu selekciju, koja ima realne šanse da se domogne baraža. Ne bih da ja budem odgovoran za to ukoliko ne uspiju, a realno, Stevanović je potreban i meni, ali i Jagodiću. Međutim, u razgovoru smo procijenili da je ipak potrebniji mladoj selekciji, koja igra protiv Grčke, nego meni za utakmicu protiv Lihtenštajna, iako sam ga planirao staviti da igra od prve minute.”

Sušić dodaje kako postoji mogućnost da Stevanovića, ukoliko mlada selekcija BiH, kojim slučajem izgubi od Grčke, uvrsti na spisak za meč protiv Latvije, a nakon meča protiv Njemačke, koji se igra 10. septembra, sigurno će ga pozvati da se priključi A timu za susret protiv Latvije, koji je na programu dan poslije.

“Ukoliko ne možemo bez Stevanovića pobijediti Lihtenštajn, onda nemamo šta tražiti u ovim kvalifikacijama. Procijenili smo da su Bešić i Stevanović potrebniji Jagodiću i to je to. Realno, mlada reprezentacija ima šanse da se domogne baraža i ukoliko u tome uspije svi smo na dobitku”, smatra Sušić, koji sada mora potražiti alternative za Lulića, koji nema pravo nastupa protiv Lihtenštajna, ali i za Stevanovića, koji je bio planiran na poziciji desnog ofanzivnog veznjaka.

Medunjanin igra protiv Lihtenštajna

“Spisak ću objaviti u ponedjeljak, ali neće tu biti mnogo iznenađenja. U odnosu na spisak protiv Velsa, vraćaju se Misimović, Medunjanin, Ibričić, a poziv će ponovo dobiti i Vršajević, koji nije bio u Llanelli zbog administrativnih problema”, kaže Sušić i na pitanje ko će zaigrati protiv Lihtenštajna odgovara: “Možda priliku pružim Medunjaninu, uprkos tome što nema kluba. U toj prvoj utakmici biće nam potrebna njegova tehnika, a moraćemo dugo držati loptu. Razgovarao sam s njim i rekao sam mu da maksimalno ozbiljno trenira, kako bi mogao zaigrati u toj utakmici, ali još nisam načisto s tim. Vjerovatno ću mu dati priliku protiv Lihtenštajna, jer je to slabija reprezentacija, ali sigurno neće biti u kadru protiv Latvije, koja je mnogo ozbilniji tim i protiv koje ne smijem rizikovati sa nedovoljno spremnim igračima. U toj utakmici igrače samo oni koji su maksimalno spremni”, najavljuje Sušić, koji će na spisak za početak kvalifikacija uvrstiti 21 igrača, od kojih će biti tri golmana (Begović, Šehić i Avdukić), s tim što Ibričića planira pozvati kao alternativu Ibiševiću i Džeki, s obzirom na to da je već počeo igrati za Gaziantepspor.

KOMENTARI