Stigao odgovor Luliću: “Ta riječ me jako povrijedila, to nije u redu nakon svega što smo prošli”

HomeSport

Stigao odgovor Luliću: “Ta riječ me jako povrijedila, to nije u redu nakon svega što smo prošli”

Senad Lulić: Za mene ne postoje stari i mladi igrači, već samo dobri i manje dobri

Lulić se prije godinu oprostio od Lazija, kluba kojem je dao mnogo i gdje je stekao status žive legende. Ostat će zauvijek zapamaćen po golu u finalu Kupa Italije 2013. godine protiv Rome.

“Nisam imao previše nade, ali samo očekivao da mi se objasne stvari. Mislio sam da ćemo sjesti i razjasniti stvari. Bio sam ljut i razočaran. Igram posljednji meč protiv Sassuola i ne znam ostajem ili odlazim. Mogli su mi u martu ili aprilu reći: ‘Senade, želimo da podmladimo…’ Ne bi bilo problema. Rado bih nastavio. Mogli smo se naći na 5 minuta nakon 10 godina. Umjesto toga otišao sam na odmor i na odmoru sam ostao”, rekao je Lulić.

“Na kraju sam dobio jedan dobar udarac u gu*icu. Nisu mi rekli ni hvala. To je ono što me boli. Trpio sam bol i igrao sam, a ljudi to vide…”, pojasnio je.

Odgovorio mu je sada ispred Lazija Igli Tare, sportski direktor rimskog kluba.

“Riječ izdaja me jako povrijedila, nije u redu, nakon svega što smo zajedno prošli. Sa Sarrijem na klupi, projekt se radikalno promijenio. Senadu sam 30. juna objasnio da je klub odlučio pokrenuti proces renoviranja ekipe jer smo bili najstariji tim Serije A i da će čim se stadioni otvore, klub održati svečanu ceremoniju ispraćaja pred navijačima na Olimpicu kako bi ga svi mogli pozdraviti”, rekao je Tare, dodavši:

“On je dio povijesti Lazija i uvijek će biti. Odgovorio je ‘hvala, ali ne želim ništa’. Ipak, ponovo upućujem poziv, kad se bude osjećao dobro, klub će sve organizovati. Ne bi trebao ocrniti svoju povijest s Lazijem”, dodao je sportski direktor rimskog kluba.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0