instant fap

Stiže proljeće u BiH, svaki dan biće sve toplije

Stiže proljeće u BiH, svaki dan biće sve toplije

Ako ste se zasitili hladnoće, sivila i zime uopšte, za vas imamo dobre vijesti. Prema prognozama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima konačno će nam doći proljeće i znatno toplije vrijeme.

Iako će u utorak i srijedu još uvijek biti nestabilno i s pljuskovima, u četvrtak i petak očekuje se stabilnije vrijeme, a manja naoblaka koja bi BiH mogla zahvatiti u subotu neće pokvariti zasigurno tople nedjelju i ponedjeljak.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, ali se ne očekuju obilne padavine.

Najviša dnevna temperatura već bi sutra na jugu mogla dostići 17 stepeni, u srijedu i do 18, a nakon toga slijedi ugodnih od 16 do 23, pa čak i 24 stepena.

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature vazduha izmjerene u 14 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica -5 stepeni, Kupres i Sokolac 4, Jajce i Srebrenica 6, Banja Luka, Bihać, Bugojno i Sarajevo 7, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 8, Doboj, Goražde, Prijedor i Zvornik 9, Bijeljina 10, Drvar i Livno 11, Neum i Trebinje 15, Mostar 16, Stolac i Čapljina 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Mart 2013. jedan od najhladnijih u zadnjih sto godina

Mart 2013. godine jedan je od najhladnijih u Evropi u posljednjih stotinu godina – tvrde meteorolozi.

Najhladnije je bilo u dijelovima srednje i sjeveroistočne Evrope, gdje je srednja mjesečna temperatura bila za više od 5 stepeni niža od dugogodišnjeg prosjeka.

U ostatku ovog područja mart je bio za 3 do 5 stepeni hladniji od prosjeka.

U južnom dijelu srednje Evrope – na većem dijelu Pirinejskog poluostrva i na sjeveru Italije mart je bio od 1 do 3 stepena hladniji od prosjeka.

KOMENTARI