Stiže promjena vremena

Homeinmedia danas

Stiže promjena vremena

Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Ivan Sedlo -3; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 0; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 1; Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 2; Grude 3; Trebinje 6; Mostar 7; Neum 9°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u Bosni i sjeveru Hercegovine u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C. 

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0