Strašni detalji napada psa na djevojčicu: Otac joj spašavao život

HomeVijestiBiH

Strašni detalji napada psa na djevojčicu: Otac joj spašavao život

Usred Sanskog Mosta upucan pas

Dvadesetak građana bili su očevici napada belgijskog ovčara na trogodišnju djevojčicu, u subotu, oko 11 sati, na parkingu zapadno od ulaza u zagrebačkog Park Maksimir.

Stravične scene prepričao je i Saša P, koji je bio jedan od onih koji su udarcima nogom pokušali da primoraju psa da djevojčici ne nanese teže povrede.

“Upravo sam parkirao automobil i izašao sa suprugom i djetetom, kad su nedaleko od nas parkirali automobil i izašli muškarac i žena sa djevojčicom. Njih je moja supruga prepoznala kao naše bivše komšije. Odjednom se začuo vrisak: Pusti! Puštaj!“, priča Saša i nastavlja svoju priču:

“U prvi mah sam pomislio da je neki automobil priklještio dijete između parkiranih kola. Kad sam prišao bliže, vidio sam da majka drži djevojčicu na tlu, kako otac pokušava psu da otvori usta i spriječi da je opet ne ugrize. Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minut-dva dok ga nismo odvojili od djevojčice. Tu je došla i jedna doktorica, koja je pogledala djevojčicu. Curila joj je krv na stomaku. Roditelji su je stavili u automobil i odjurili prema najbližoj bolnici. Tu je ubrzo došao i prijatelj roditelja djevojčice i dao mi njihov broj.”

Rekao je da je djevojčica otpuštena iz bolnice.

“Javio mi se jutros otac djevojčice i rekao da je otpuštena iz bolnice i kako povrede, srećom, nisu teške“, rekao je očevidac stravičnog napada psa na djevojčicu.

Kaže kako je pas koji je napao djevojčicu bio vezan na povocu, ali da je on bio dovoljno dugačak da je pas mogao da dohvati i napadne dijete. U šoku je, kaže, bio i vlasnik psa, koji je vikao na psa, tukao ga je, ali, nažalost, sve je to bilo prekasno, jer se on oteo kontroli i napao dijete, piše Jutarnji list.

Zašto, ne može pretpostaviti ni sagovornik, iako smatra da je riječ o psu koji je bio dresiran, ali šta je bio povod za napad, ni on, koji takođe ima psa, kao i roditelji djevojčice, ali u subotu nisu bili s njima u maksimirskom parku, ni on sam ne može objasniti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: