instant fap

Stric Rafe Nadala: Želite li da vam kažem zašto je Đoković prvi?

Stric Rafe Nadala: Želite li da vam kažem zašto je Đoković prvi?

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, smatra da Novak Đoković jeste zasluženo na prvom mjestu, ali smatra da tome nije zaslužan samo Đokovićev talenat.

– Volim dublje da analiziram stvari. Đoković je vanserijski igrač, ne samo sada. Od prvog dana kada sam ga vidio znao sam da će biti među najboljima. Takođe, mislim da se dogodilo nešto sjajno za njega. Ne pokušavam da kažem da on ne zaslužuje da bude tu gdje jeste, ali je istina da nije igrao protiv najboljih verzija Federera i Nadala – smatra Toni Nadal.

– U ovih godinu i po dana je osvojio dosta turnira, jer Federer očigledno nije igrač kakav je bio 2006, 2008 ili 2009. godine, a isto važi i za Rafu koji je daleko od nivoa iz 2006, 2008, 2009, pa čak i 2013. godine. Pored toga Rafael nije bio isti ni 2014. ni 2015. godine i to je vrijeme kad je Novak počeo da pobjeđuje. Kada Nadal i Federer nisu na vrhuncu Đoković je nezaustavljiv, a možda bi bilo drugačije da jesu, sigurno bi i oni osvajali više turnira – kaže Toni Nadal.

Podsjetimo, Nadal je jučer po deveti je put u karijeri osvojio naslov pobjednika ATP turnira u Barceloni, on je u finalu svladao branitelja naslova, Japanca Keija Nishikorija sa 6-4, 7-5.

Nadal je slavio u Barceloni i pet puta zaredom od 2005. do 2009., te još tri puta u nizu od 2011. do 2013.

Ukupno mu je ovo 49. naslov osvojen na zemljanoj podlozi čime je izjednačio rekord Argentinca Guillerma Vilasa.

 

KOMENTARI