Stručno predavanje za sanske lovce

HomeLokalne temeSanski Most

Stručno predavanje za sanske lovce

Fotografije zbog kojih ćete se zaljubiti u Sanski Most

Lovačko društvo „Sana“ iz Sanskog Mosta u proteklu subotu je organizovalo stručno predavanje iz oblasti lovstva koje je zbog nekoliko veoma zanimljivih tema izazvalo veliki interes ovdašnjih lovaca. Ovaj događaj realizovan je u saradnji sa Savezom lovačkih organizacija Federacije BiH, a ovom prilikom o aktualnom stanju u lovstvu predavanje je održalo nekoliko istaknutih stručnjaka iz ove oblasti.

Između ostalog, preovladavale su teme vezane za aktuelno stanje u lovstvu, primjeni novih podzakonskih akata koji su nedavno usvojeni od strane resornog ministarstva, kao i uzgoju i zaštiti divljači. Također lovci su imali priliku da se informišu i o uvijek aktuelnim temama iz oblasti kinologije, vezanim za uzgoj i registraciju lovačkih pasa, te moralu, etici i sigurnosti u lovu. O navedenim temama govorili su Muhamed Hodžić, predsjednik Saveza lovačkih organizacija FBiH, Muhidin Handžić, predsjednik Lovnog kinološkog saveza FBiH, prof. dr. Dalibor Balijan, redovni profesor Šumarskog fakulteta Sarajevo, te Senad Kljajić, predsjednik Lovačkog društva „Sana“.

Ovome događaju prisustvovao je i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je u kratkom obraćanju pozdravio prisutne goste i lovce, a ujedno je i pohvalio rad sanaskog lovačkog društva, istakavši kako se radi o jednom od najorganizovanijih društava u cijeloj državi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0