instant fap

Studenti bihaćkog Univerziteta posjetili Sanski Most

Studenti bihaćkog Univerziteta posjetili Sanski Most

Da Sanski Most ima bogatstva dostojna divljenja, danas su se uvjerili i studenti bihaćkog Univerziteta.

Cjelodnevnu posjetu studenata Islamskog pedagoškog fakulteta našem gradu organizirala je viša asistentica na ovom Fakultetu, mr Dijana Sulejmanović, koja je prošle godine sansku adresu zamijenila bihaćkom.

Iz želje da svojim studentima pokaže, kako sama kaže, šta je sve ostavila u svom gradu, obratila se za pomoć svojim kolegicama – asistentici Smaili Balić i profesorici dr Seni Družić te su danas u Sanski Most dovele svoje studente Socijalne pedagogije i duhovne skrbi te Islamske vjeronauke. Jedna grupa studenata provela je jutro sa korisnicima centra “Fenix”, gdje su upoznali rad vrtića, staračkog doma i narodne kuhinje te je postignut dogovor s direktoricm Adisom Hotić o potpisivanju memoranduma između ove dvije ustanove.

Druga grupa studenata družila se s najmlađim Sanjanima – posjetili su Dječji vrtić “Krajiška radost”, sa kojima je već potpisan memorandum o međusobnoj saradnji i razumijevanju. Studente je ugostila direktorica Baisa Kujundžić te je zajedničko druženje ovjekovječio fotograf Inmedia.ba portala.

Nakon odrađene praktične nastave, studenti su proveli slobodno vrijeme u šetnji Prijedorskom, neki su prvi put probali Hašimov burek, drugi su iskoristili priliku da kupe sitnice i suvenire, dok su njihove asistentice sumirale prve utiske uz toplu čokoladu u nezaobilaznom Swanky-u. 

U povratku, bihaćki gosti su posjetili i jedan od najvećih ponosa grada – vodopad Blihe gdje su nastale i neke od fotografija koje smo dobili na naš mail. Zastali su i u Fajtovcima, proučili dovu generalu Alagiću te obećali ponovnu posjetu Gradu na devet rijeka, našoj Sani, sanskoj svoj.

KOMENTARI