Studenti potpisali ugovore o dodjeli stipendija

HomeLokalne temeSanski Most

Studenti potpisali ugovore o dodjeli stipendija

Konkurs za dodjelu studentskih stipendija

U sali Općinskog vijeća danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa 41 studentom sa područja općine Sanski Most, koji su na osnovu konkursa ostvarili to pravo.

Visina mjesečne stipendije iznosi 100 konvertibilnih maraka, koja će se isplaćivati u devet jednakih mjesečnih rata. Za stipendije su mogli konkurisati studenti koji su državljani BiH i imaju prebivalište na području općine Sanski Most, i koji su redovni studenti druge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima.

Ugovore je sa studentima u ime općine Sanski Most potpisao i uručio općinski načelnik Faris Hasanbegović, koji je uz čestitke studentima, ovom prilikom istaknuto kako je ulaganje u obrazovanje mladih jedan od prioriteta u radu lokalne uprave.

Ovogodišnjim Budžetom općine Sanski Most, za stipendiranje studenata planiran je iznos od 40. 000 konvertibilnih maraka. Inače ovaj iznos iz godine u godinu ima intenciju rasta kako bi što veći broj studeneta sa područje naše općine imao mogućnost dobijanja stipendije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0