Studenti UNSA pokrenuli akciju pomoći za stanovnike Krajine

HomeVijestiBiH

Studenti UNSA pokrenuli akciju pomoći za stanovnike Krajine

Pozivaju se mještani koji žive uz Sanicu da se pripreme za moguće poplave

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (UNSA) organizuje akciju pomoći za stanovništvo Unsko-sanskog kantona u predjelima koja su zahvaćena poplavama.

Kako su naveli, artikli koji će se prikupljati su: sapun za ruke, šampon, pasta za zube, četkice za zube, rukavice za čišćenje, spužve za čišćenje, krpe, toaletni papir, kuhinjski ubrus, sredstva za čišćenje podova, sredstva za čišćenje sanitarija, deterdžent za suđe, deterdžent/prašak za veš, sredstva za dezinfekciju, konzervirana hrana (sve što je u konzervi i nije potrebno dodatno termički obrađivati).

Akcija traje od 22.5. do 29.5.2023. godine, a navedene artikle možete donirati u prostorijama vaše asocijacije matičnog fakulteta, oko čega možete daljnje kontaktirati svoje predstavnike. Pozivamo vas sve da se uključite i date svoj doprinos u ovoj bitnoj akciji za narod Bosne i Hercegovine. Pokažimo studentsko jedinstvo”, poručili su iz Studentskog parlamenta UNSA.

Podsjećamo, područje Krajine je pogođeno poplavama proteklih dana te je zatražena pomoć viših nivoa vlasti. U Unsko-sanskom kantonu je proglašeno stanje prirodne nesreće.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0