instant fap

Subaru Impreza WRX čeka nostalgičare, bit će prodan na aukciji

Subaru Impreza WRX čeka nostalgičare, bit će prodan na aukciji

Sjajan primjerak Subaruovog modela Impreza WRX uskoro će biti prodan na aukciji.

Riječ je o modelu koji budi nostalgiju i podsjeća nas na zlatnu eru World Rally Championshipa. Iako nije rijedak kao dvovratni model Impreza 22B STi, standardni model Impreza WRX još uvijek je poželjan automobil, posebno ako je u dobrom stanju. Ovaj primjerak ima upravljač na desnoj strani i predstavlja pravu vremensku kapsulu jer je prešao svega 17.623 kilometra.

Karoserija je lakirana u bijelu boju i sadrži elemente čistog dizajna prve generacije modela koja se proizvodila između 1992. i 2000. godine. Zbog toga su ventilacijski otvori na poklopcu motora i usisnici na branicima još primjetniji. Prednja i stražnja svjetla su u savršenom stanju, a tu je i kratki stražnji spojler koji zaokružuje suptilniji dizajn u poređenju s STi modelom.

Situacija je jednako impresivna u unutrašnjosti koja izgleda kao da je u potpunosni nova. Tamno sive presvlake su kombinovane s crvenim detaljima te crvenim koncem na upravljaču i ručici mjenjača. Vozač i suvozač se mogu smjestiti u udobna sjedišta s izraženijim bočnim potporama i integrisanim naslonima za glavu, a bijeli klaser je sve što je potrebno u smislu infotainmenta.

S obzirom na činjenicu da je riječ o kasnom primjerku prve generacije Impreze WRC, 2,0-litarski četverocilindrični bokser motor razvija 276 KS i 339 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem petostepenog manuelnog mjenjača.

Automobil se nalazi u Joondani u Australiji, a novi vlasnik će vjerovatno izdvojiti “ozbiljnu” sumu novca kako bi ga posjedovao.

KOMENTARI