instant fap

Subašić napušta Dynamo Dresden

Subašić napušta Dynamo Dresden

Prema pisanju njemačkih medija, Muhamed Subašić više neće igrati u Dynamu iz Dresdena,  klubu iz njemačke druge lige. Bh. nogometaš je u žuto-crnom dresu odigrao 29 utakmica i postigao je tri pogotka. Zanimljivo, u svom debiju protiv Bochuma dva puta je matirao suparničkog golmana. Na zvaničnoj klupskoj stranici Dynama zahvalili su se Subašiću i poželjeli mu mnogo sportskih uspjeha u nastavku karijere. Ugovor Subašića sa Dynamom je raskinut sporazumno.
Muhamed Subašić rođen 19. marta 1988. godine u Ključu. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu zajedno sa svojom porodicom je izbjegao je u Njemačku, da bi se nakon završetka rata ponovo vratio u BiH. Uspješnu nogometnu karijeru počeo u Njemačkoj u omladinskom pogonu Rielasingen-Arlena. Prvi klub u BiH za koji je igrao bio je NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta u koji dolazi sa nepunih 17 godina i gdje uspješno za prvi tim nastupa tri sezone. Debi u BH Premier ligi napravio je 2008. godine u dresu FK Laktaša. Nakon impresivne sezone u Laktašima 2009. godine prelazi u FK Olimpic Sarajevo iz kojeg 2011. godine odlazi u Njemačku
Svojim igrama Subašić se nametnuo da bude i u društvu bh zmajeva. Prije bosanskohercegovačke A selekcije igrao je za bosanskohercegovačka mladu U-21 reprezentaciju. Prvi poziv u A selekciju dobio je za kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo u septembru 2010. godine protiv reprezentacije Albanije. Debitovao je 17. novembra 2010. godine u prijeteljskoj utakmici protiv reprezentacije Slovačke u Bratislavi. Svoj prvi gol u dresu reprezentacije postigao je 1. decembra 2010. godine na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Poljske u Antaliji u Turskoj.

 

KOMENTARI