instant fap

Suđenje Radončiću: Grupa građana se okupila ispred Suda BiH

Suđenje Radončiću: Grupa građana se okupila ispred Suda BiH

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću i još troje optuženih za ometanje rada pravosuđa. Prije dolaska Radončića, ispred Suda BiH okupila se grupa građana koja je pružila podršku predsjedniku SBB-a.

Iz ove stranke građane su pozvali da već u 12:30 sati budu ispred Suda BiH.

“Dođite i podržite predsjednika, ali bez skandiranja, pjevanja i slično. Podržite ga samo s aplauzom”, navodi se u saopćenju SBB-a u kojem pozivaju na podršku.

Radončiću se, zajedno s Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem, sudi zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. Optužnica ih tereti da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju “Keljmendi” da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužilaštvom BiH.

Oni su optuženi i da su uticali na Zijada Hadžijahića, službenika Ambasade SAD, da vrši pritisak na Tužilaštvo BiH u predmetu koji se vodi protiv Radončića, za šta je njegova supruga nagrađena ambasadorskim mjestom u Sloveniji.

Sud BiH ukinuo je 15. aprila pritvor Radončiću i odredio mu mjere zabrane, među kojima je napuštanje Kantona Sarajevo. Za današnje ročište predviđeno je saslušanje svjedoka Aide Topalović, Himze Selimovića i Dalide Burzić.

KOMENTARI