instant fap

‘Sulejman Veličanstveni’ je laž i kleveta, to je važno poručiti jer seriju svi gledaju!

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag tokom posjete Tirani izjavio je za agenciju Anadolija da serija “Sulejman Veličanstveni”, inače jedna od najgledanijih serija u zemljama Balkana, nije u skladu sa stvarnom historijom

– Kada su serije povezane s historijskim karakterima, očekuje se da budu u skladu s historijskom stvarnošću. Međutim, ako pogledamo seriju „Sulejman Veličanstveni“, možemo vidjeti da nije utemeljena na stvarnim događajima i radi se o izmišljenim scenama, kazao je Bozdag.

Dodao je da je “potrebno da ljudi znaju da je većina stvari u ovoj seriji utemeljena na lažima i na kleveti”.

Također je objasnio da je svaki dobronamjeran i objektivan umjetnički i flimski rad dobrodošao kako bi javnost saznala pravu istinu o ovom velikom i poznatom svjetkom vladaru.

– Mi nismo protiv televizijskih serija koje bi Sulejmana Veličanstvenog prikazale onakvim kakav je on u stvarnosti bio. Mi se protivimo serijama koje iskrivljuju poznate historijske činjenice, i koje iznose klevetu o stvarnim događajima, izjavio je Bozdag.

On je kazao je da se oštro protivi zloupotrebi historijskih činjenica, jer time se želi nanijeti šteta stvarnoj historiji.

– Normalno je da se raspravlja o serijama. Posebno zato jer je ova serija postala vrlo gledana ne samo na Balkanu i u Turskoj nego i u mnogim državama u svijetu. Ne protivimo se seriji koja bi pošteno i istinito opisala Sulejmana Veličanstvenog. Mi nismo protiv serije, ali jesmo protiv toga da se iskrivljuju stvarne historijske činjenice, rekao je Bozdag.

KOMENTARI