Sultan Drinks: bosanskohercegovački brend sa proizvodnjom u Austriji

HomeVijestiBiH

Sultan Drinks: bosanskohercegovački brend sa proizvodnjom u Austriji

‘Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2018’

Sultan Drinks su relativno mladi proizvodi ali sve više zastupljeni kako na bh. tako i na mnogim drugim tržištima širom svijeta. Radi se o nesvakidašnjim napicima u kojima su objedinjeni moderna tehnologija zapada i duh orijenta, a djelo su bh. stručnjaka iz dijaspore sa internacionalnim znanjem i iskustvom.

Prirodna mineralna voda, prirodne arome, čorokot, med, matična mliječ, đumbir, raznorazni certifikati kvaliteta proizvoda i još mnogo toga asocira na već u mnogim zemljama popularni brend Sultan Drinks.

U motu “Svaki korak nazad prema prirodi je korak naprijed prema boljoj budućnosti” se i ogledaju svojstva ovih napitaka, koji se pune jednom od najkvalitetnijih prirodnih mineralnih voda Austrije, sadrže čorokot, prirodne arome i mnoge druge veoma brižno birane sastojke iz prirode.

Pored već poznatih napitaka “Sultan Cola”, “Sultan Cola De-Light” i “Sultan Power Drink” ekipa Sultan Drinks uskoro će na tržište lansirati još jedan napitak, “Sultan Ice Tea”, sa zelenim čajem, medom, stevijom, ginsengom i dominirajućim ukusom jasmina, a u izradi su još 2 napitka sa inovativnim, originalnim recepturama inspirisana duhom orijentalne tradicije.

Sultan napici ne sadrže sastojke dobivene hemijskim preradama tkiva životinjskog porijekla niti se u njima mogu naći tragovi alkohola, što im je omogućilo dobijanje HALAL-certifikata. Obzirom da se ovi proizvodi izvoze i u Izrael i SAD certificirani su također i kao košer-proizvodi.

Kompletan proizvodni proces ovog bosansko-hercegovačkog brenda, u vlasništvu firme Ensar iz Bihaća, se odvija u Austriji, zemlji nadaleko poznatoj po proizvođačima pića vrhunskog kvaliteta. Iz tog razloga je za idejne tvorce i vlasnike pića proizvodnja u Austriji, među enormno jakom konkurencijom, bio izazov sa kojim se nije bilo lako nositi. Zahvaljujući naučnom i praktičnom iskustvu tima Sultan Drinks kao i ogromnoj podršci bh. zajednice u Austriji i drugim zemljama širom svijeta ovi napici su se uspjeli probiti čak i u Austriji u sami vrh.

Sama ideja je nastala kao skup iskustava na poljima prirodnih nauka, medicine, izučavanja tradicionalne medicine ali i ekonomije. U timu su dva doktora prirodnih nauka (jedan je ujedno i magistar ekonomije kao i jedan poznavalac tradicionalne istočnjačke medicine.

Naravno, jedna od stvari koja povezuje ekipu Sultan Drinks je i bh. porijeklo i želja za prosperitetom zajedničke domovine BiH. Stoga se i od ovog projekta “Sultan Drinks” očekuje da bude doprinos svjetlijoj budućnosti naše zemlje i našeg naroda.

Dio ove uspješne ekipe su i bh. zastupnici firme Comp Expert d.o.o. koji su uveliko doprinijeli širenju pularnosti brenda “Sultan Drinks”, kako sa svojim savjetima tako i sa direktnim radom na tržištu. Tim Sultan Drinks naglašava da se u ovom kontekstu ni u kom slučaju ne smiju izostaviti naši mnogobrojni zemljaci u BiH i u dijaspori koji su ovaj brend od sveg srca podržavali a čine to i danas dan i bez kojih bi nezamislivo bilo sprovesti ovaj projekat u djelo.
Također zahvaljuju svima na dosadašnjoj podršci kao i na mnogobrojnim pohvalama za napitke “Sultan Drinks” te kažu: “Trudit ćemo se da opravdamo vaše povjerenje te da svakim danom budemo bolji i bolji.”

Više o timu i produktima na: www.sultan-drinks.com i FaceBook pagehttps://www.facebook.com/Sultan-Drinks-BiH

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0