instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Suosnivač Facebooka donirao 20 miliona dolara kampanji Hillary Clinton

Suosnivač Facebooka donirao 20 miliona dolara kampanji Hillary Clinton

Suosnivač Facebooka Dustin Moskovitz obećao je da će donirati 20 miliona dolara kako bi pomogao da se na novembratskim predsjedničkim izborima porazi republikanskikandidat Donald Trump i tako postao jedan od najizdašnijih donatora kampanje Demokratske partije.

Biznismen iz Silikonske doline Moskovitz izjavio je kako je republikanski predsjedničkikandidat Trump opasan i prijeti podjelama američkog društva.

“S druge strane, demokrate i njihova kandidatkinja Hillary Clinton nude viziju, optimizam, pragmatičnu politiku, inkluzivnost i zajedničke interese”, poručio je Moskovitz.

Moskovitz i njegova supruga Cari Tuna najavili su da će donirati 20 miliona dolara za predsjedničku kampanju Clinton, ali i za podršku predstavnicima Demokratske partije u američkom Kongresu.

“Kao nacija moramo prepoznati kako graditi zajedničku budućnosti, a mi smo uvjereni da je platforma demokrata trenutno adekvatnija za ostavrenje tog cilja”, poručio je Moskovitz.

Moskovitz i njegova supruga Tuna tako postaju drugi najizdašniji donatori američkih demokrata. Više od njih, tačnije 40 miliona dolara do sada je Demokratama donirao multimilijarder iz Kalifornije Tom Steyer.

Uprkos uloženim velikim naporima u kampanji, ali i prije nje, Trump nije uspio pridobiti podršku elite u tehnološkoj industriji SAD-a.

KOMENTARI