instant fap

Sušenje veša u stanu opasno za zdravlje

Grijete li se na toplanu ili vam je jednostavno zimi toplo u stanu ili kući uvijek dobro dođe mašina opranog veša koja će dodati malo vlage u zraku? Znanstvenici sa univerziteta u Washingtonu upozoravaju da sušenje odjeće u stanu može ugroziti naše zdravlje. Kako?

Mjesto istraživanja bile su prostorije u kojima se suši rublje poslije pranja deterdžentom i omekšivačem i dokazano je da se upravo na tim mjestima u zraku nalazi veliki broj hemikalija koje su vrlo opasne za zdravlje i mogu čak dovesti do obolijevanja od raka.

Među otkrivenim hemikalijama više je od 25 spojeva uključujući i sedam opasnih zagađivača zraka, a čak dva, acetaldehid i benzen, u SAD-u su označena kao kancerogene supstancije, piše Medical Daily.

I prijašnje su studije upućivale na to da ljudi koji koji često borave u prostorijama u kojima se suši rublje često imaju glavobolje i probleme s disanjem.

Ako već nemate sušilicu za veš, najbolje bi bilo odjeću sušiti za lijepog dana na otvorenom ili za tu namjenu odrediti jednu prostoriju koju rijetko koristite.

KOMENTARI