instant fap

Susret Kamber – Izetbegović

Susret Kamber – Izetbegović

Zastupnik u Skupštini i predsjednik Kluba SDA, jučer je u Sarajevu nenajavljeno i iznenadno posjetio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. U dužem razgovoru koji je vođen iza zatvorenih vrata Kamber je Izetbegovića upoznao sa stanjem u Sanskom Mostu u kome još uvijek manja „teroristička“ grupacija vrši pritisak na lokalne čelnike da napuste pozicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Dva sugovornika su se svakako složila da će jučerašnja smjena Ministra sigurnosti Fahrudina Radončića doprinijeti da sigurnost u BiH dostigne viši nivo, posebno zbog činjenice da je dosadašnja istraga potvrdila kako je u svim gradovima Federacije organizacija oko nereda bila u režiji SBB-a i njenih zvaničnika.

Kamber je sa Izetbegovićem dogovorio grant podrške uređenju ambijenta oko džamije u Kijevu i predsjednikov posjet ovom sanskom džematu u periodu otvora ove posljednje u ratu srušene, a danas izgrađene sanske džamije.

Kamber je odbio za naš portal komentirati smjenu sandžačkog „piromana“ Radončića ali je potvrdio da postoji spremnost i samog Izetbegovića da SDA USK-a dobije mogućnost da kandidira kadar iz Krajine za upražnjenu poziciju Ministra sigurnosti BiH. Sve će to ovisiti i od razgovora koje će narednih dana voditi lideri SDP-a i SDA u Sarajevu.

KOMENTARI