instant fap

Sutra „Izbor sportiste” Sanski Most

Sutra „Izbor sportiste” Sanski Most

U organizaciji Sportkog saveza općine Sanski Most sutra će se u staroj Gradskoj vijećnici sa početkom i 18 sati održati tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste za 2013. godinu“.

Pravilnikom Saveza će se proglasiti sveukupni najuspješniji sportista za proteklu godinu, zatim naj sportista senior, junior i kadet u muškoj i ženskoj konkurenciji, te nauuspješnija ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Proglasiće se i najuspješniji trener i sportski radnik,a prizanja će se dodjeliti za doprinos i razvoj invalidnog sporta.Ove godine će se uručiti i posebna priznanja za ostvarene rezultate u školskom sportu i to: najuspješniji sportaši učenici u muškoj i ženskoj konkurenciji za osnovne i srednje škole, te najuspješnija školska ustanova za osnovne i srednje škole. Posebna priznanja Sportki savez će uručiti i perspektivim sportašima Sanskog Mosta.
Pomenimo, Žiri za izbor najboljih sanskih sportista u protekloj godini je zasjedao još 20. janauara ove godine i donio je svoju odluku na osvonu nominacija koje su su poslali Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja, Savez za sport i rekreaciju invalida, te osam kluboba i to: Šahovsku klub „Dr. Dido“, Taekwondo klub „Galaja“, Karate klub „Hurije“, Judo klub „Sana“, OKK „Sana“, ONK „Sloboda“, Bodybuilding klub „Fikret Hodžić“ i NK „Podgrmeč“. Predlagači su mogli kandidovati samo jednog kanditada za svaku kategoriju, a uz kanditaturu su morali dostaviti i službeni dokaz o ostvarenom plasmanu kandidata, bilten sa takmičenja ili kopiju zapisnika. Nakon detaljnih razmatranja pristiglih prijedloga Žiri je sastavio listu po kategorijama za „Izbor sportiste godine 2013.“, a odluku je verifikovao i Upravni odbor sportskog saveza. Imena najboljih će se saznati sutra.
Ove godine predsjednik Žirija bio je profesor Asmir Džafić, član predjedništva NK „Rudar“ iz Kamengrada, te članovi profesor Edin Jakupović, ispred Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja, Muhamed Kolaković, trener Judo kluba „ Sana“, profesor Ahmet Nalić, član Šahovskog kluba „Dr Dido“ i Edin Talundžić, urednik Radio Sane.
U Sportkom savez ukažu da ograniziranje ove tradicionalne manifestacije itekako ima smisla. Kako ističu, u ovim teškim vremenima u kojima se nalaze skoro svi klubovi, ne samo u našoj općini, nego na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, sanski sportisti su i u protekloj godini ostvarili rezultate vrijedne pažnje i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima, nego i na međunarodnoj sceni. Sanski Most se sa ponosom može pohvaliti da ima državne prvake, a sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja na mnogim medjunarodnim takmičenjima van granica naše zemlje. S toga su sportisti ujedno i najbolji ambasadori Sanskog Mosta. autor:radiosana.

KOMENTARI