instant fap

Sutra nova kontrola saobraćaja

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, nova pojačana kontrola saobraćaja će se sprovesti u ponedeljak, 17. septembra, u vremenu od 9 do 13 sati.

Akcija se izvodi na osnovu mjesečnog plana, a akcenat će se ovaj put dati na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, kontrolu upravljanja ne registrovanim motornim vozilom, zatim na kontrolu prevoza putnika u motorno vozilu, te kontrolu mopeda i motocikla, kao i druge prekršaje.
U akciji će učestovati četiri motorizovane patrole i policajci pozornici koji će kontrolu učesnika u saobraćaju izvesti na magistalnom puta M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405 na dionici Pobriježje – Lušci Palanka, kao i na području užeg dijela grada.
U cilju poboljšanja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja, iz Policijske stanice je upućen apel vozačima da u ovim kišnim danima vožnju prilagode stanju i uslovima puta kao i da poštuju saobraćajne propise kako bi izbjegli mogućnost ugrožavanja svog ili tuđeg života.

Također, policija će poduzeti niz aktivnosti u okviru svoje nadležnosti kako bi se školarcima obezbijedila veća sigurnost na ulicama i pješačkim prelazima, na njihovom putu do i od škole. U  blizini škola će se i u narednom periodu pojačati aktivnosti na kontroli i regulisanju saobraćaja.

KOMENTARI