Sve naše protivnike dočekat ćemo kao dobri domaćini

HomeSport

Sve naše protivnike dočekat ćemo kao dobri domaćini

Počinje li nova era reprezentacije? Zmajevi se moraju ponovo dokazati navijačima!

Povodom incidenata prije, tokom i poslije utakmice u Atini, koje sigurno ne možemo nazvati gostoprimstvom, izražavamo naše proteste i žaljenje. Cijeneći primjerene reakcije iz Grčke, spremni smo pružiti priliku da odnosi dva prijateljska saveza i sportski razlozi ipak dominiraju u narednom periodu.

Izražavamo žaljenje što su i naši navijači u jednom trenutku, želeći proslaviti gol, napravili „nesportski faul“. Postupci naših navijača su bili neprimjereni ali uz više senzibiliteta i razumljivi, obzirom na provokacije, transparente i skandiranja navijača Grčke, koji su zasigurno bili inicijalni povod za ovakvo reagovanje nakon postignutog gola. Ipak, velika podrška nadjačala je i taj trenutak te zahvaljujući impulsu s tribina postignut je rezultat koji nam daje nadu za ostvarenje konačnog cilja.

Ono što ostaje, a čemu je svjedočila i šira sportska javnost, jesu činjenice da nas ovakav doček i događaji čine tužnim i svakako zabrinutim.

Svjesni smo da će FIFA kazniti sve ono što je bilo nesportsko i što nije u skladu sa nogometnim pravilima.

Nadamo se da će FIFA uvažiti dio i naših navijačkih emocija ali i činjenicu da su dva saveza objektivno na istom putu.

Želimo, u revanšu, biti dobri domaćini a sve naše protivnike, pa i reprezentaciju Grčke, dočekati kao velike sportske rivale i prijatelje.

(Reprezentacija.ba)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0