Sve se mijenja: Evo kako će ubuduće izgledati putovanje avionom

HomeVijestiGlobus

Sve se mijenja: Evo kako će ubuduće izgledati putovanje avionom

Drama na aerodromu u Zagrebu: Avionu koji je letio iz Sarajeva otkazale kočnice

Život nakon pandemije teško da će ponovo biti isti – to se pokazalo i na novim pravilima koje će uvesti aviokompanije, a evo kako će ubuduće izgledati letovi.

Samo ukrcavanje u budućnosti moglo bi da potraje i do četiri sata.

Kompanije će, pišu mediji, uvesti pravilo da putnici moraju da se prije leta pojave četiri sata ranije na aerodromu kako bi prošli sve neophodne zdravstvene provjere, sve uz obavezno distanciranje od dva metra.

To će, navode dalje mediji, utjecati i na cijenu avionskih karata koje će poskupeti, a sveukupan doživljaj leta biće veoma nelagodan.

Takva situacija mogla bi da potraje narednih pet godina, piše The Times, a donosi Blic.

Andrew Charlton, direktor i konsultant ispred Aviation Advocacy kaže sljedeće:

“Čak i da večeras počnemo s vakcinisanjem ljudi, opet bi nam trebalo najmanje dvije godine da se vratimo na poslovanje kakvo je bilo pre pandemije. Dakle, realna je pšrocjena da će ovakvo stanje potrajati pet godina.”

On opisuje i kako će ubuduće izgledati letovi: “Biće manje raspoloživih aviona, manje raspoloživih mjesta, cijene će skočiti i sve u svemu, biće to veoma nelagodno iskustvo. Uz sve to, nosiće se zaštitna oprema i po svaku cijenu se održavati fizička distanca”, objašnjava on.

Kompanija easyJet je početkom ove godine iznijela plan da sva sjedišta u sredini uvijek budu prazna, i to će i sprovoditi u djelo od trenutka kada se avio saobraćaj ponovo ustali.

Obavezna mjera razdaljine od dva metra između putnika mogla bi da znači da će skoro 80 odsto sjedišta u avionu biti prazno. Zato, da bi se to isplatilo, prevoznici će morati da dignu cijene…

Širom svijeta avio kompanije otpuštaju radnu snagu usljed smanjenja obima posla – British Airways otkrio je da planira da otpusti 12.000 radnika, što je četvrtina njihove ukupne radne snage. i Virgin Atlantic na čelu s Richardom Bransonom u velikim je problemima. Inače, Wizz Air će biti prvi komercijalni avio prijevoznik u Britaniji koji će početi sa radom već danas. Prevoziće na 15 destinacija, poput Budimpešte, Lisabona i Tenerifa, a kažu da će nošenje zaštitne opreme biti obavezno, kao i sva ostala pravila.

Lufthansa nastavlja s radom od ponedeljka, takođe uz obaveznu zaštitnu opremu i druge mjere predostrožnosti, međutim, niko i dalje nije siguran da li će biti letenja i kako će ono izgledati.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0