instant fap

Sve spremno za održavanje izbora

U općini Sanski Most sve je spremno za održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini u kojima će se glasati za općinskog načelnika i općinsko vijeće.


Registrovano je 32.970 birača koji će glasati na 47 biračkih mjesta, od čega je 46 redovnih i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu.
Prema riječima Višnje Jolić, predsjednice Općinske izborne komisije Sanski Most, prostor za obrađivenje, distribuciju i prijem glasačkog materijala je već određen i obezbijeđen od strane policije. Određen je i prostor gdje će se vršiti prijem i kontrola obrazaca, određena je sala u kojoj će biti centar za unos podataka, akreditovani su svi promatrači političkih subjekata.
„Sa zadovoljstvom mogu reći da je Općinska izborna komisija Sanski Most u skladu sa Izbornim zakonom BiH izvršila sve pripreme za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju u nedjelju, 7. oktobra. Pozivam sve građane sa pravom glasa da izađu na birališta i iskoriste svoje biračko pravo“, rekla je Jolić.

Ona dodaje, da su osigurani i birački spiskovi, a u toku je angažman dodatnog tehničkog osoblja koje će pomagati Komisiji na sam dan izbora kada će biti otvorena 47 biračka mjesta. Određena su i tri mobilna tima koji će omogućiti glasanje i onim građanima koji su izrazili želju za glasanjem, a nisu sposobni da izađu na birališta.
Prije nego se otvore biračka mjesta, policija će provjeriti sve objekte sa sigurnosnog aspekta, a iz Izborne komisije tvrde da nikakve zloupotrebe glasačkih listića nisu moguće.

KOMENTARI