instant fap

Sve spremno za predstojeću zimu

Zimska služba JKP „Sana“ spremna je za održavanje cesta na području naše općine tokom zime, potvrdio nam je Senad Mešanović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sana“.

JKP „Sana“ nedavno je  potpisalo ugovor sa Općinskim fondom za komunalne djelatnosti i infrastrukturu o čišćenju i održavanju grada tokom zimskog perioda, odnosno za održavanje gradske zone kojeg čini uže područje grada na lijevoj i desnoj obali, odnosno oko 72 kilometara  ulica i cesta u gradskoj i prigradskoj zoni. On je dodao da je za zimsko održavanje ulica i trotoara spreman posipni materijala, kao i mehanizacija i drugi rezervni dijelovi. Iako do sada nisu zabilježeni veći sniježni nanosi, on se nada da ove godine nećemo imati problema kada je u pitanju zimsko održavanje puteva na području naše općine.
Inače, po pitanju zimskog održavanja Sanski Most je podojeljen na pet zona. Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, na osnovu plana zimskog održavanja za općinu Sanski Most, dio puteva koji održava lokalna zajednica podijeljen je na pet zona. Prvu zonu koju čini uže gradsko područje održava JKP „Sana“, za drugu i teću zonu nadležna je firma Kovgrad iz Bužima, a četvrtu i petu zonu održava firma doo. Ganić.

KOMENTARI