instant fap

Sve spremno za put: Bike club Austria iz Beča stiže u Srebrenicu

Sve spremno za put: Bike club Austria iz Beča stiže u Srebrenicu

Riječ je o udruženju koje okuplja Bosance i Hercegovce u Austriji, a koje u planu ima skoru posjetu domovini

Ono što krasi dijasporu Bosne i Hercegovine jeste ogromna ljubav prema domovini, koju pokazuje povratkom svake godine u svoj rodni kraj u kojem obnavlja rodbinske veze, tradiciju, običaje, ali se sjeti i starih dobrih vremena.

Jedan od takvih primjera je i Bike club Austria, udruženje koje okuplja naše ljude u Austriji, a koje upravo radi na planiranju posjete Bosni i Hercegovini – ali na specifičan način. Oni će, naime, ovoga puta to učiniti onako kako to čine strastveni biciklisti i na svom putu sastat će se sa biciklistima iz ostalih djelova Evrope. Krajnja destinacija će im biti Srebrenica i put “Marša mira”. Iz Beča za Bihać a potom za Srebrenicu kreću 3. jula 2021. godine, javlja Podrinjemedia.

O njihovoj interesantnoj maršruti i specifičnostima ovog poduhvata, ali i zgodama i nezgodama koje ih očekuju, sa predsjednikom kluba Esadom Bukurićem razgovarao je Vahidin Mulamustafić.

– Vjerujemo da će ova prelijepa biciklistička manifestacija doprinijeti okupljanju dijaspore, novim poznanstvima i jačanju veza sa Bosnom i Hercegovinom, kroz jedan od najljepših načina i u znak sjećanja na žrtve Srebrenice, poručio je autor priloga Vahidin Mulamustafić.

U nastavku pogledajte o čemu se tačno radi.

KOMENTARI