instant fap

Svečana skupština Podgrmeča

Nogometni klub „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta slavi 70- ti rođendan.Tim povodom će se danas u staroj Gradskoj vijećnici sa početkom u 19 sati održati svečana Skupština kluba na kojoj se očekuje prisustvo velikog broja sadašnjih i bivših igrača i spotSkih radnika,te navijača i simatizera najstarijeg sanskog sportskog kolektiva.

Na ovome skupu će se pročitati referat o dugoj i bogatoj istorjiji današnjeg sanskog federalnog prvoligaša, a priustnima će se obratiti načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, te Besim Hrnić, predsjednik Upravnog odbora i Meho Talić, predsjednik Skupštine Podgrmeča. U kulturno – zabavnom programu će učestvati hor „Harmonija“ i učenici Muzičke škole iz Sanskog Mosta.
Treba istaći, da će se zvanična proslava velikog jubileja, 70 godina od osnivanja NK „Podgrmeć“, održati u julu ove godine tokom manifestacije „Ljeto na Sani“, a do tada bi trebali biti završeni radovi na izgradnji prve faze novih trinina na Gradskom stadionu. Za obilježavanje histojiskog datuma za sanski sport organizovaće će se bogat sportsko – zabavni program, a dodijelit će se plakete i zahvalnice velikom broju bivših i sadašnjih igrača i sportkih radnika koji su dali svoj nemjerljiv dorpinos u razvoju kluba, njegovom opstansku u najtežim vremenima, ali i ostaviravanju velikih rezultata. Več je dogovoreno, da će taj dan u Sanskom gostovati jedan od najvećih bh klubova, FK SSarajevo“, koji će odigrati prijatesljku sa klubom slavljenikom.
Nogometni klub „Podgrmeč“ osnovan je 4. april 1944. godine. Već 22. aprila iste godine odigrana je na polju zvanom Redak u naselju Mahala prva utakmica novog kluba sa igračima iz Engleske vojne misije. Podgrmeč je na improvizovanom igralištu bez stativa i mreža, uz oduševljenje brojnih prisutnih građana, slavio ubjedljivu pobjedu od 6:1. Odigrana je i revanš utakmica, a Sanjani su ponovo bili bolji od Engleza i pobijedili su sa 1:0. Prva nogometna lopta u Sanski Most došla je avionom čak iz italijanskog grada Barija.

KOMENTARI