Svečani doček za Nejru Hukić

Homeinmedia danas

Svečani doček za Nejru Hukić

Nova akcija u O.Š. “Mahala”!

Nejra Hukić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Mahala“, osvojila je prvo mjesto na državnom takmičenju iz njemačkog jezika, koje je nedavno u organizaciji Goethe-Instituta, održano u Sarajevu.

Kako bi se uputile čestitke i na prigodan način obilježio i proslavio ovaj rezultat, koji je od velikog značaja za ovu školu, danas je u ovoj obrazovnoj ustanovi organizovan doček, kojeg je su zajedno priredili učenici nastavno osoblje škole.

U pratnji Nejre Hukić, bila je i njena predmetna nastavnica Džanana Burnić, s kojom se Nejra pripremala za pomenuto takmičenje.

Prema njenim riječima, takmičenje je okupilo veliki broj učesnika, tačnije pobjednika kantonalnih i regionalnih takmičenje iz cijele BiH, zbog čega ovaj uspjeh dobija na posebnom značaju. Nejra je njemački jezik naučila već kao malo dijete, gledajući crtiće na njemačkim tv programima.

U školi je to znanje proširila tako da njemački jezik govori gotovo kao maternji. Inače, Nejra je odlična učenica i veoma je angažovana u svim školskim aktivnostima.

Direktor škole Meho Batić čestitao je učenici na rezultatima, istakavši da ova obrazovna ustanova svake godine bilježi veoma dobre rezultate na svim takmičenjima, a posljednji rezultat se može smatrati krunom dosadašnjeg rada. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0