Svečano na stadionu “Rudara” u Kamengrad

HomeLokalne temeSanski Most

Svečano na stadionu “Rudara” u Kamengrad

Rudar nastavlja borbu za titulu

Na stadionu Nogometnog kluba „Rudar“ iz Kamengrada jučer je održana prigodna svečanost povodom puštanja u upotrebu novoizrađenih trbina.

Tom prilikom su uručene i zahvalnice svima koji su pomogli ovaj značajan projekat.  U ovim teškim vremenima u kojima se nalaze skoro svi klubovi ne samo u Sanskom Mostu, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini, Nogometni klub „Rudar“  iz Kamengrada je posebna pozitivna priča, a sve ove godine opstaje zahvaljujući kvalitetnom radu u klubu.

Uprava ovog uzoritog sportskog kolektiva je u nizu do sada uspješno realiziranih projekata uspjela okončati još jedan – izgradnju novih tribina koje su jučer na prigodnoj svečanosti i zvanično puštene u upotrebu. Radi se o projektu  kojeg je najvećim dijelom finansirao UNDP  uz podršku Vlada Švicarske i Švedske, a projetak je sufinasirala i općina Sanski Most, dok su u kupovini stolica učestovali i brojni sponzori, te vjerni članovi kluba.

Na novim tribina ukupno ima 400 sjedećih mjesta, a jučer su uručene zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekat.  Svi se slažu da je u posljednim godinama došlo do većeg napretka u organizaciji i vođenju kluba, a od kad je za predsjednika imenovan Raif Karajković – Rajga.

On se zahvalio svima koji nesebično pomažu klub,  posebno mještanima Kamenegrada i okolnih mjesta, te brojnoj dijaspori i općinskom vlastima. Na svečanosti na stadionu u Kamengradu odigrana je i revijalna utakmica veterana i prve ekipe Rudara  koja je završena prijateljski, rezultatom 2:2. Inače, Nogometni klub Rudar se sa seniorskom ekipom  uspješno takmiči u Kantonalnioj ligi USK.

No, prema riječima trenera i sekretara kluba, Ale Krupića, za ovaj klub rezultati nisu na prvom mjestu. On ističe, da u Rudaru trenira oko šezdesetak dječaka i omladinaca što je pravo bogatstvo i stadion Rudara im je druga kuća, a od ove godine ponovo je počela trenirati i ženska ekipa ovog kluba.

Posebna priča su navijači, i klub se može pohvaliti da svake godine ima oko 500 registrovanih članova koji su uz svoj voljeni Rudar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0