instant fap

Svetlana Cenić: Ko nam uzima pare?

Svetlana Cenić: Ko nam uzima pare?

Danas, s početkom u 14:00, u Gradskoj vijećnici u Sanskom Mostu, održana je javna tribina pod nazivom ‘Možemo li bolje?’ sa Svetlanom Cenić.

Gospođa Cenić je dugogodišnji stručnjak za ekonomska pitanja i član nevladine organizacije. Ona je žena koja zna put. Potpuno je otvorena i gađa pravo u srž stvari. S tim je zadovoljila zahtjeve i pitanja građana kako na ostalim, tako i na današnjoj javnoj tribini.

[print_gllr id=43505]

Pričala je o problemima društva, budžetu i političkom stanju u Bosni i Hercegovini. Smatra da je glavni problem nezainteresovanost građana koji ne postavljaju dovoljno pitanja i ne bore se za svoja prava. U opisivanju mentaliteta građana BiH upotrijebila je rečenicu ‘Ne zamjeraj se nikom i pljuj po svakom u kafani. Gospođa Cenić tvrdi da su građani BiH junaci samo na društvenim mrežama i u kafani. Kada treba uživo djelovati oni zakažu.

‘Bosna je država iz sna’. Naša država je plodno mjesto za privatizaciju i brzo bogaćenje na bespravan način. To je čini utopijom za kriminalce.

„BiH je najsiromašnija država u regiji, a plate predsjednika su najveće. Izlaz vidi u reformama. Smatra da  nekvalifikovani kadar treba dodatnu naobrazbu, a vladajuće stranke treba narodu da objave inventuru.  Građani treba da se aktiviraju, informišu i raspituju, umjesto da pasivno čekaju promjene“  – izjavila je gospođa Cenić.

Pitali smo je zašto je dobro biti Svetlana Cenić: „Jedino dobro u tome je što sam nezavisna. Niko mi ne govori šta da radim“.

Između ostalog je dodala , da je to dobro kao što je dobro imati svoju glavu i ne misliti tuđom.

Na pitanje da li se boji svoje iskrenosti i izjava odgovorila je:  ‘Šta mi vrijedi da se bojim ili ne? Ako neko želi da mi opali šamarčinu ili me ubije on će to svakako uraditi. Nema potrebe da se bojim.’

Doista, Svetlana Cenić je žena bez dlake na jeziku.

 

Pišu: Selma Durmišević

Selma Hadžibajramović

KOMENTARI