Svi pričaju o “Bosancu” u Italiji

HomeSport

Svi pričaju o “Bosancu” u Italiji

Dođite i podržite sanske nogometašice

U 21. kolu italijanske Serie A briljantna Atalanta sinoć je kao gost sa 7:0 pobijedila Torino i bodovno se izjednačila s četvrtoplasiranom Romom, našeg Edina Džeke, kojeg u nedjelju čeka gradski derbi protiv Lazija, u kojem igra povratnika među Zmajeve Senad Lulić

Dok čekamo veliki bh. derbi na Apeninima, italijanski mediji jutros pišu o jednom drugom Bosancu, sa slovenačkim pasošem, Josipu Iličiću

Iliči,, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru, u meču u Torinu postigao je tri gola za Atalantu. Od toga jedan sa 45 metara.

U 53. minuti Iličić je pokazao snalažljivost, kada je sudija dosudio igranje rukom igrača Torina u blizini centrae igrališta.

Iličić je primijetio da je domaći golman Sirigu izašao na vrh kaznenog prostora i bez oklijevanja pucao prema vratima te preciznim udarcem sa nekih 45 metara prebacio nemoćnog golmana.

Iličić je bio član Atalante i kada su Italijani igrali protiv Sarajeva u Europskoj ligi, ali u debaklu Bordo tima od 0:8 na stadionu Koševo, nije ulazio u igru.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0